Зелени покриви

 

 

 

 

 

 

 

Стопанска градина

Броят на гъсто населените градове се увеличава с всеки изминал ден. Повече от половината от населението на света живее в градовете, където зелените площи са по оскъдни отколкото извън градовете. Зелените покриви са противовес на голямото застрояване и следователно не е изненадващо, че покривните площи могат да се използват за производството на плодове и зеленчуци.

Свежо за по-добро!

Зеленчукова градина на покрива предлага много ползи за околната среда. Вредните емисии са сведени до минимум, тъй като градината е близо до потребителите и може да се радвате на екологично чисти и свежи продукти. Освен това растенията играят роля на филтър и пречистват въздуха в околното пространство

Система на изграждане за плодове и зеленчуци на покрива

За да функционира качествено тази градина е необходимо да бъдат спазени изискванията за изграждане на ZinCo. „Стопанска градина“, като постоянно и надеждно решение се изпълнява с дренажна система Floradrain ® FD 40

С 20 cm субстрат – ZinCo , се осигурява необходимата хранителна среда за плодове и зеленчуци като: марули, лук, подправки, тиквички, патладжан, тиква, зеле, пъпеши, ягоди и други подобни.

За плодове и зеленчуци като домати, зелен фасул, малини, къпини, касис  се препоръчва дълбочина на субстрата от 28 до 40 cm.